Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Duminică, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Maria Măndiţă, Galaţi

18 Iunie 2021
Vizualizari: 419
Comentează add

Cantitățile deosebit de mari de apă, respectiv 34,5 litri pe metrul pătrat, au făcut să cedeze sistemul de canalizare din cartierul Valea Orașului.

La Galaţi au fost inundate mai multe străzi şi case

maria-mandita-galati

 Arhivă Foto: Maria Mandita.

La Galaţi, din cauza ploilor torențiale din prima parte a zilei, au fost inundate mai multe străzi şi case şi a fost nevoie de intervenţia pompierilor cu motopompe pentru evacuarea apei. Averse torențiale de ploaie de o oră și jumătate, alternate cu perioade de soare extrem de puternic - așa s-a desfășurat la Galați prima parte a zilei.
 
Cantitățile deosebit de mari de apă, respectiv 34,5 litri pe metrul pătrat, au făcut să cedeze sistemul de canalizare din cartierul Valea Orașului, unde nivelul conductelor se află sub cel al Dunării, atunci când cotele fluviului sunt în creștere, așa cum se întâmplă acum.
 
Pentru evacuarea apei acumulate în sistemul de canalizare se acționează suplimentar prin stația de pompare 11 iunie, construită special pentru astfel de situații. Însă, astăzi, instalația nu a făcut față debitului mare de apă, așa că au fost inundate zeci de gospodării, curți, subsoluri și un padoc pentru animalele fără stăpân.
 
Pentru evacuarea apei suplimentar s-a acționat cu trei motopompe transportabile de la SC Apă-Canal și o motopompă de mare capacitate de la ISU Galați. Inundații s-au înregistrat însă și în alte cartiere ale orașului, respectiv Barboși sau Bariera Traian, în unele cazuri producându-se surpări ale carosabilului.
 
S-a stabilit pornirea în caz de necesitate a stațiilor de desecare aflate în gestionarea ANIF Galați.

Etichete galațiploiaverseinundații

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live