Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, Liga I, etapa a 13-a: DINAMO – RAPID Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

24 Octombrie 2019
Vizualizari: 595
Comentează add

La Constanţa se încheie joi un exerciţiu NATO care s-a desfăsurat, săptămâna aceasta, atât în România, cât şi în Bulgaria.

La Constanţa se încheie exerciţiul NATO, NAPLES BLUEPRINT 2019

sorin-cealera-constanta

La Constanţa se încheie joi un exerciţiu NATO care s-a desfăsurat, săptămâna aceasta, atât în România, cât şi în Bulgaria.

Obiectivul l-a constituit înţelegerea capacităţilor operaţionale naţionale combinate, precum şi familiarizarea cu terenul din cele două ţări, după cum transmite corespondentul RRA Sorin Cealera.

Reporter: Planificat de Comandamentul Aliat Suprem din Europa, exercițiul NAPLES BLUEPRINT 2019 s-a desfășurat săptămâna aceasta în Bulgaria și România.

Membrii cheie ai structurilor NATO au avut posibilitatea de a-şi identifica și cunoaște omologii.

Prin aceste activități înainte de o criză, se dobândește înțelegerea clară a capacităților, limitărilor, riscurilor și oportunităților aliaților.

Încheierea oficială a secvenței din România a exercițiului a fost punctată astăzi în terminalul maritim al portului Constanța de locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general locotenent Daniel Petrescu, și de comandantul Comandamentului Aliat Întrunit din Napoli, amiralul James Foggo III.


General-locotenent Daniel Petrescu: Prin acțiunile pe care le planificăm și le desfășurăm în această regiune, dovedim ca Armata României și militarii noștri reprezintă o ancoră pentru valorile transatlantice, reprezintă un pilon de stabilitate în regiune, un contributor net la postura de securitate aliată în regiunea Mării Negre.


Amiral James Foggo III: Suntem aici să ajutăm s să sporim stabilitatea şi securitatea zonei, ca aliaţi NATO. Marea Neagră este o cale navigabilă vitală pentru comerţul din sud-estul Europei. Am avut discuţii în ultimele trei zile despre securitate şi stabilitate, în particular despre regiunea Mării Negre.


Etichete Constanţaexerciţiul NATONAPLES BLUEPRINT 2019natobulgariaromaniamarea neagra

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live