Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

5 Mai 2020
Vizualizari: 498
Comentează add

Reprezentanții hotelurilor au avut o întâlnire astăzi cu prefectul despre măsurile care trebuie luate pentru siguranța turiștilor.

La Constanța se discută deja despre deschiderea sezonului estival

sorin-cealera-constanta

Foto: Arhiva/RRA.

La Constanța se discută deja despre deschiderea sezonului estival pe litoral. 

Reprezentanții patronatelor din turism - hotelieri, agenți economici - s-au întâlnit astăzi cu prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, pentru a discuta condiţiile în care se va deschide noul sezon estival, având în vedere criza generată de coronavirus.

Există multă nemulţumire în rândul acestora, pentru că nu reglementări în acest moment despre cum se pot deschide hotelurile, unităţile de alimentaţie publică, măsurile care să reglementeze activăţile de pe plaje, de asemenea, lipsesc în acest moment.

S-au avansat mai multe scenarii în urma propunerilor venite din partea reprezentanților din turism, s-a discutat chiar despre posibilitatea de a testa turiștii la intrarea în stațiuni, de a crea, după principiul vaselor de coazieră, zone COVID-free, să le spunem aşa, în care turiștii să fie în siguranță.

De asemenea, despre facilitățile fiscale pentru agenții de turism, atât taxe locale administrate de UAT, cât şi cele centrale administrate de guvern. Prefectul George Niculescu a spus că se va transmite rapid guvernului aceste doleanţe.

Hotelierii au înainte un plan de măsuri privind distanţarea în unităţile de cazare, restaurante și plajă, dar vor să  știe care vor fi măsurile oficiale luate de guvern, pentru a nu ajunge nici în postura de a răspunde penal pentru nerespectatea anumitor reguli. 

Şi salvamarii au cerut lămurir din partea guvernului privind desfăşurarea activităţii lor în condiţii de siguranţă pe plajă, având în vedere că sunt, vor fi, de fapt, în linia întâi. La finalul discuţiilor de astăzi s-a convenit ca în 48 de ore să se facă popuneri oficiale, pe care prefectul judeţului Constanţa să le susţină apoi în faţa Guvernului României.


Etichete (ii)constantasezonestival

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live