Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Vineri, 04 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Ioana Dogaru

21 Noiembrie 2012
Vizualizari: 955
Comentează add

Preşedintele Traian Băsescu nu a exclus, miercuri, ca la Consiliul European de la Bruxelles să nu se ajungă la o soluţie privind bugetul UE pe perioada 2014-2020.

La Consiliul European "va fi o negociere dificilă"

ioana-dogaru

Preşedintele Traian Băsescu. Foto: Reuters.

Înainte de plecarea spre Bruxelles, unde va participa la lucrările reuniunii extraordinare a Consiliului European, Traian Băsescu a susţinut o conferinţă de presă pe aeroportul Henri Coandă, în care a reiterat că "va fi o negociere dificilă".

Preşedintele Traian Băsescu nu a exclus, miercuri, ca la Consiliul European de la Bruxelles să nu se ajungă la o soluţie privind bugetul UE pe perioada 2014-2020.

"Pot să vă spun, din contactele pe care le-am avut cu mare parte din membrii Consiliului European, că toţi au nemulţumiri, dar există dorinţa de a se ajunge la o înţelegere negociată, care să rezolve în linii mari acomodarea interesului naţional cu interesul major al menţinerii unei Europe unite.

"Chiar şi azi noapte am avut ultimele discuţii, inclusiv cu Marea Britanie. Nu exclud posibilitatea ca la acest Consiliu să nu ajungem la o soluţie, deci nu este exclusă această variantă, dar părerea mea este că toţi vor să ajungem la o soluţie sau aproape toţi.

"În ceea ce ne priveşte, aşa cum am informat mare parte din parteneri, inclusiv pe preşedintele Van Rompuy, cu care am discutat propunerea pe care a lansat-o dânsul, care vizează o reducere de 75 - 80 de miliarde, că lucrurile trebuie negociate", a reafirmat şeful statului.

Traian Băsescu a mai spus că România are o absorbţie redusă, de 9,72 de procente, pe fondurile de coeziune.

Reuniunea extraordinară a Consiliului European, care se desfăşoară joi şi vineri la Bruxelles, are ca obiectiv negocierile privind cadrul financiar multianual 2014 - 2020 al UE.


Etichete Traian BăsescuBruxellesCEnegociere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live