Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 03 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mircea Dascaliuc, Radio Chişinău

20 August 2014
Vizualizari: 1075
Comentează add

Începutul aplicării provizorii a Acorduului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va fi marcat, la 1 septembrie, printr-o reuniune a miniştrilor de externe ai UE.

La Chişinău, "reuniune istorică a miniştrilor de externe UE"

mircea-dascaliuc-radio-chisinau

 Foto: Arhivă

 Începutul aplicării provizorii a Acorduului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană va fi marcat, la 1 septembrie, printr-o reuniune istorică a miniştrilor de externe europeni. 

Va fi pentru prima dată când toţi şefii diplomaţiilor din statele membre se vor întâlni la Chişinău, la reuniunea grupului de prieteni europeni ai Moldovei. 
 
Prezenţa şefilor diplomaţiilor ţărilor Uniunii Europene reprezintă un mesaj de susţinere pentru aplicarea prevederilor acordului de asociere care îl cuprinde şi pe cel de liber schimb dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, a declarat pentru Radio Chişinău purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Ana Taban. 
 
Conform aceleiaşi surse, la reuniune şi-a confirmat prezenţa şi Federica Mogherini, ministrul de externe al Italiei, ţară care deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene. 
 
Reamintim că precedenta reuniune a fost găzduită la data de 10 februarie 2014 la Bruxelles de către ministrul român al afacerilor externe, Titus Corlăţean, alături de ministrul francez pentru afaceri europene, Thierry Repentin, iar în calitate de invitat principal a participat Natalia Gherman, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova.

Etichete Acorduul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeanăminiştri exterenUEChişinăuAna TabanFederica MogheriniTitus Corlăţean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live