Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Miercuri, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Angela Matei

10 Octombrie 2018
Vizualizari: 388
Comentează add

O altă obligaţie în sarcina operatorilor este aceea de a comunica persoanelor vizate perioada pentru care sunt stocate datele cu caracter personal.

La cerere, "persoanele interceptate vor trebui înştiinţate"

angela-matei

 Şerban Nicolae. Foto: Arhivă

Operatorii de date personale vor fi obligaţi să informeze persoanele interceptate că sunt vizate de astfel de acţiuni, iar înştiinţarea se face, la cerere, în maximum 60 de zile calendaristice - stabileşte un proiect de lege privind protecţia datelor cu caracter personal, adoptat astăzi de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

O altă obligaţie în sarcina operatorilor este aceea de a comunica persoanelor vizate perioada pentru care sunt stocate datele cu caracter personal, destinatarii cărora le-au fost divulgate şi scopul interceptării.

Potrivit reglemetărilor aprobate de deputaţi, operatorul poate amâna sau chiar omite furnizarea de informaţii persoanei vizate, dacă acest lucru ar obstrucţiona desfăşurarea unui proces penal, combaterea unor infracţiuni sau executarea pedepselor.

Proiectul, iniţiat de senatorul PSD, Şerban Nicolae, a fost criticat de opoziţie, ai cărei parlamentari susţin că noile prevederi slăbesc legile justiţiei şi lupta împotriva corupţiei. Documentul va fi transmis spre promulgare preşedintelui Klaus Iohanni.


Etichete date persoanaleoperatoriinterceptareŞerban Nicolae

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live