Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Probleme la zi Joi, 22 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Iulia Gherman

29 Aprilie 2020
Vizualizari: 350
Comentează add

Plenul se desfășoară cu o prezență fizică redusă a parlamentarilor, iar votul va fi dat electronic de la distanță.

La Camera Deputaților a fost ședință de plen şi se așteaptă voturi finale

iulia-gherman

Foto cdep.ro

La Camera Deputaților a fost ședință de plen, se așteaptă votul final asupra mai multor proiecte de lege care vizează, între altele, majorarea salariilor pentru specialiștii în fizioterapie și scutirea de plată a chiriilor în perioada stării de urgență.

Plenul se desfășoară cu o prezență fizică redusă a parlamentarilor, iar votul va fi dat electronic de la distanță.

Proiectul privind scutirea de la plata chiriei pentru perioada în care este decretată starea de urgenţă a fost susţinut de toate grupurile parlamentare, cu excepţia PNL. Potrivit documentului inițiat de social- democrați, prevederea se aplică pentru chirii de maximum 2.000 de lei în cazul persoanelor fizice și cel mult 10.000 de lei pentru persoanele juridice. Sunt prevăzute și bonificații dacă în această perioadă chiria este redusă cu 30% - a declarație deputatul PSD Sorin Lazăr.

Sorin Lazăr: Este o dovadă de solidaritate pe care aceștia o dau și, de aceea, statul trebuie să îi răsplătească pe societățile comerciale deducând din impozitul pe profit acea scutire de chirie, iar pe persoanele fizice, anulând acelor impozit de 10% din declarația unică.

Într-o intervenție telefonică în plenul Camerei Deputaților, liberalul Pavel Popescu a susţinut că parlamentarii PSD promovează proiecte legislative pentru câştig electoral. 

Pavel Popescu: Căutaţi câştig electoral într-o perioadă de criză gravă şi vă îndemn să vă opriţi astăzi din torpilarea bugetului României, aşa cât a mai rămas el.

La solicitarea USR, plenul a decis să trimită la comisia de specialitate pentru o nouă dezbatere proiectul de lege aflat pe ordinea de zi prin care PSD, UDMR și Pro România propun modificarea Codului Administrativ, în sensul acceptării candidaturilor la alegerile locale pentru cei care în urmă cu cel puțin trei ani au primit din partea ANI rapoarte de incompatibilitate. Agenția Națională de Integritate susține că aceste modificări încalcă prevederile MCV.


Etichete (ii)cameravot finalplen

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live