Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

27 August 2014
Vizualizari: 791
Comentează add

Înaltul reprezentant al UE, Catherine Ashton şi miniştrii afacerilor externe din Republica Moldova şi Georgia, din cadrul Parteneriatului Estic vor fi prezenți la reuniune.

La Bucureşti începe astăzi Reuniunea Anuală a Diplomaţiei

carmen-gavrila

Ministrul român de externe, Titus Corlăţean. Foto: captură youtube.com

Printre invitaţii străini aşteptaţi să participe la eveniment se află înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, Catherine Ashton, dar şi şefii diplomaţiilor georgiană şi moldoveană.

Reuniunea va fi dominată de evoluţiile îngrijorătoare din regiune, în special din estul Ucrainei.

Diplomaţii adunaţi la Bucureşti vor discuta rolul şi poziţionarea diplomaţiei române în contextul situaţiei de securitate din regiune, parcursul european al statelor din Parteneriatul Estic - Republica Moldova, Georgia şi Ucraina -, dezvoltarea regională economică şi energetică, dar şi evoluţiile din cadrul Uniunii Europene, mai ales că urmează configurarea conducerii instituţiilor europene.

"Vom fi onoraţi, la deschidere, de o prezenţă internaţională de excepţie: Înaltul reprezentant al Uniunii Europene, Catherine Ashton şi miniştrii afacerilor externe din Republica Moldova şi Georgia, din cadrul Parteneriatului Estic, acele state care au semnat recent Acordul de asociere şi Acordul de liber schimb", a spus ministrul Titus Corlățean.

La reuniune va fi făcută şi o evaluare a resurselor materiale şi umane de care dispune diplomaţia română, ţinânt cont de transformările tot mai rapide de pe scena internaţională.

Despre Reuniunea Anuală a Diplomaţiei a vorbit astăzi la Radio România Actualități purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Brândușa Predescu.

Purtătorul de cuvânt al MAE a spus că diplomaţia română ca continua să pledeze pentru o "foarte clară angajare a Alianţei pe flancul estic".

Citiți aici interviul în exclusivitate acordat postului Radio România Actualități.


Etichete Reuniunea Anuală a DiplomaţieiBucureștiCatherine AshtonUEMAETitus Corlățean

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live