Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 02 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

18 Octombrie 2018
Vizualizari: 445
Comentează add

Liderii UE au agreat un set de măsuri pentru prevenirea atacurilor cibernetice şi protejarea cetăţenilor europeni în faţa agresiunilor de orice fel.

La Bruxelles s-a încheiat Consiliul European de toamnă

amalia-bojescu

     Donald Tusk. Foto: Arhivă.

S-a încheiat Consiliul European de toamnă care a avut pe agendă Brexitul şi migraţia, securitatea şi viitorul Zonei Euro.

Uniunea Europeană vrea să continue dialogul cu Marea Britanie în privinţa Brexit într-un spirit pozitiv, negocierile fiind mult mai aproape de un acord, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, fapt întărit şi de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Donald Tusk a adăugat că este gata să convoace un summit extraordinar dacă negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, spune că s-au făcut progrese decisive. Donald Tusk a ţinut să precizeze că la summitul de ieri privind Brexit nu s-a discutat subiectul privind perioada de tranziţie, adăugând că dacă Marea Britanie va solicita extinderea perioadei, acest lucru va fi unul pozitiv.

În ceea ce priveşte securitatea internă, liderii UE au agreat un set de măsuri pentru prevenirea atacurilor cibernetice şi protejarea cetăţenilor europeni în faţa agresiunilor de orice fel. Pe agenda summitului de astăzi s-a aflat şi problema migraţiei şi s-a subliniat necesitatea cooperării cu ţările de tranzit şi stabilirea de obiective precise pentru estul Mediteranei, pentru stoparea fluxului de migranţi.


Etichete Donald Tusk,Jean-Claude Juncker. Michel Barnier,BREXITcomisia europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live