Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 29 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Amalia Bojescu

29 Mai 2019
Vizualizari: 444
Comentează add

La Bruxelles, liderii europeni au avut un prim schimb de opinii cu privire la rezultatele recentelor alegeri pentru Parlamentul European

La Bruxelles, discuţii privire la rezultatele alegerilor europarlamentare

amalia-bojescu

 

Şefii de stat şi de guvern au demarat discuţiile pentru a ajunge la un acord cu privire la ocuparea poziţiilor de conducere ale instituţiilor Uniunii Europene.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat într-o conferinţă de presă că discuţiile nu au vizat nume, ci procesul de desemnare, care - spunea oficialul european - va respecta regulile stabilite în tratate.

Desemnările ar trebui să reflecte echilibrul geografic, situaţia demografică, astfel încât ţările mari, dar şi cele mai mici, să fie reprezentate în cele mai înalte poziţii în Uniunea Europeană.   

În ceea ce priveşte noul preşedinte al Comisiei Europene, acesta nu va fi desemnat automat, în baza calităţii de candidat principal.

Donald Tusk a mai precizat că, potrivit Tratatului, Consiliul European propune cu majoritate calificată, Parlamentul European alege cu majoritate de voturi, de aceea viitorul preşedinte al Comisiei Europene trebuie să aibă susţinerea ambelor instituţii europene.

Discuţiile la nivelul liderilor europeni vor continua în perspectiva reuniunii Consiliului European din vară 


Etichete Donald TuskBruxellesParlamentul European

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live