Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 20 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

18 Octombrie 2019
Vizualizari: 241
Comentează add

După acordul pentru Brexit convenit, joi, cu premierul Boris Johnson, liderii Uniunii se concentrează acum pe problemele bugetare, relaţia cu Turcia şi extinderea Uniunii.

La Bruxelles continuă summitul european de toamnă

florin-lepadatu

 Foto arhivă

La Bruxelles continuă summitul european de toamnă.

După acordul pentru Brexit convenit, joi, cu premierul Boris Johnson, liderii Uniunii se concentrează acum pe problemele bugetare, relaţia cu Turcia şi extinderea Uniunii.

Corespondenta Radio România, Amalia Bojescu relatează: "Cadrul financiar multianual va ţine agenda de astăzi a liderilor europeni, în condiţiile în care Parlamentul European şi Comisia Europeană au solicitat urgentarea dezbaterilor, pentru a nu pune în pericol programul de investiţii al blocului comunitar pentru următoarea perioadă.

Preşedintele Klaus Iohannis prezent la summit s-a declarat nemulţumit cu privire la cadrul financiar multianual, arătând că România nu sprijină reducerile de fonduri pentru politica agricolă şi pentru politica de coeziune.

La reuniunea de astăzi se aşteaptă ca liderii să discute şi despre deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Republica Macedonia de Nord, după ce la începutul săptămânii, miniştrii statelor membre nu au ajuns la un acord în această privinţă.

Liderii europeni trebuie să discute şi despre relaţia cu Ankara, în contextul acţiunii militare a Turciei din nord-estul Siriei. Miniştrii de Externe ai statelor membre au adoptat deja concluzii prin care condamnă acţiunea militară unilaterală a Turciei şi îndeamnă Ankara să îşi retragă forţele."

Corespondenta RRA transmite că la şedinţa de vineri este invitată şi preşedinta aleasă a Comisiei europene, Ursula von der Leyen, pentru a-şi prezenta priorităţile mandatului de cinci ani.

Echipa doamnei von der Leyen este deocamdată incompletă, după ce au fost respinse propunerile de comisari ale României, Franţei şi Ungariei.

Preşedintele Klaus Iohannis care s-a întâlnit joi cu şefa comisiei a declarat că nu va accepta o propunere de comisar european din partea guvernului PSD demis.


Etichete UECE

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live