Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Pop

18 Aprilie 2018
Vizualizari: 972
Comentează add

Țara noastră a fost aleasă gazdă a Summitului Autorităţilor Locale şi Regionale din Uniunea Europeană.

La Bacău a avut loc dezbaterea "Viitorul tinerilor europeni"

gabriel-pop

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea. Foto: Agerpres.

Peste 300 de funcţionari din administraţia locală şi centrală, reprezentanţi ai Comisiei Europene, dar şi din mediul academic au participat astăzi, la Bacău, la dezbaterea "Viitorul tinerilor europeni".

Au fost discutate problematica şomajului în rândul tinerilor şi reducerea decalajelor sociale şi economice sub forma unei platforme de dialog între autorităţi şi tineri, ca beneficiari.

Şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Angela Cristea, a subliniat faptul că şomajul în rândul tinerilor este de patru ori mai mare decât media pe ţară şi că trebuie luate măsuri pentru a diminua fenomenul.

Angela Cristea: Uniunea Europeană are politici în acest sens. Există garanţia pentru tineret, prin care fiecare tânăr care părăseşte şcoala trebuie să poată primi de la statul care în care trăieşte, în termen de maximum 4 luni, o ofertă: de continuarea studiilor, de ucenicie, de stagiu, sau un loc de muncă.

Realizator: Aceasta a fost prima manifestare organizată în România, după ce ţara noastră a fost aleasă gazdă a Summitului Autorităţilor Locale şi Regionale din Uniunea Europeană - precizează corespondentul nostru Gabriel Pop.


Etichete Bacăudezbaterea "Viitorul tinerilor europeniangelea cristeacomisia europeana

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live