Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Joi, 27 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

22 Septembrie 2019
Vizualizari: 1202
Comentează add

La Aeroportul Băneasa încep lucrările de consolidare şi modernizare, care vor permite reluarea zborurilor comerciale după o pauză de 7 ani.

La Aeroportul Băneasa încep lucrări de consolidare şi modernizare

alex-lancuzov

La Aeroportul Băneasa încep lucrările de consolidare şi modernizare, care vor permite reluarea zborurilor comerciale după o pauză de 7 ani.

Dacă nu vor fi întârzieri, la Băneasa vor ateriza inclusiv avioanele cu echipele calificate la Euro 2020 - Campionatul European de Fotbal.

Ministerul Transporturilor va semna săptămâna viitoare contractul pentru modernizarea Aeroportului Băneasa din nordul capitalei, proiect care va permite redeschiderea aeroportului şi penrtu aeronave mari.

Contractul pentru reoperaţionalizarea aeroportului Băneasa Aurel Vlaicu are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro şi o durată de şase luni, ceea ce înseamnă că va putea fi folosit din vara anului viitor, atunci când la Bucureşti sunt programate patru partide de fotbal pentru Euro 2020 şi sunt aşteptaţi peste 100.000 de suporteri şi turişti.

Terminalul va avea trei corpuri şi o capacitate de procesare de circa 300 de persoane pe oră, aproximativ 10% din capacitatea de la Otopeni, dar penrtu că este amplasat în oraş nu sunt excluse restricţii de operare pe timpul nopţii.

Cu toate acestea, va fi de mare ajutor în vara anului viitor, atunci când la Otopeni ar trebui să fie în reparaţii capitale pista doi, iar lucrările presupun inclusiv închiderea temporară a pistei.

De asemenea, Ministerul Transporturilor pregăteşte lansarea licitaţiei pentru construirea unui nou terminal la aeroportul Otopeni, contract estimat la aproximativ un miliard de euro.

Aeroportul Otopeni a depăşit deja 15 milioane de pasageri, dublu faţă de capacitatea proiectată, iar la cele 14 ghişee pentru controlul de fontieră, la orele de vârf se formează cozi foarte mari./avladucu

 

Etichete modernizareaeroportbaneasa

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live