Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Marţi, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

17 Mai 2018
Vizualizari: 266
Comentează add

Conectivitatea în domeniul infrastructurii şi a reţelelor digitale se numără printre temele care vor fi abordate, astăzi, în cadrul summitului Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

La Sofia are loc summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest

oana-bala

Foto: presidency.ro.

Conectivitatea în domeniul infrastructurii şi a reţelelor digitale se numără printre temele care vor fi abordate, astăzi, în cadrul summitului Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

La Sofia, România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

Trimisul nostru Oana Bâlă are detalii.

În prima sesiune de lucru, preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa proiectelor în domeniul contectivităţii în infrastructură, energie şi reţele digitale, întrucât acestea au capacitatea de a creşte convergenţa între Uniunea Europeană şi regiunea Balcanilor de Vest.

În acest context, va susţine acordarea unui sprijin sporit strategiilor macroregionale, cum ar fi proiectele dezvoltate sub egida strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.

În cadrul celei de-a doua sesiuni, cu tema "Abordarea provocărilor comune", preşedintele României va evidenţia faptul că în virtutea proximităţii geografice, Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest sunt în relaţie de interdependenţă, fiind importantă, astfel, dezvoltarea în continuare a cooperării în vederea asigurării securităţii naţionale şi a stabilităţii regionale.

Şeful statului va pleda pentru acordarea unei atenţii sporite întăririi statului de drept şi luptei împotriva corupţiei; de asemenea, se va pronunţa pentru creşterea investiţiilor în educţie, ca unul dintre cele mai eficiente mijloace pe termen lung pentru realizarea unui spaţiu comun de securitate.


Etichete BulgariaSofiasummitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live