Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

19 Octombrie 2021
Vizualizari: 239
Comentează add

La Palatul Parlamentului continuă audierile candidaţilor propuşi de USR să formeze cabinetul Cioloş.

La Palatul Parlamentului continuă audierile

florin-lepadatu

Foto: facebook.com/cameradeputatilor

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - La Palatul Parlamentului continuă audierile candidaţilor propuşi de USR să formeze cabinetul Cioloş.

Miniştrii nominalizaţi au primit avize negative pe bandă rulantă.

Singura excepţie a fost până acum Cătălin Drulă - propus la Transporturi, în cazul căruia, în comisie, nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru avizul negativ.

Componenţa noului executiv va fi supusă votului mâine în legislativ, iar avizele din comisii sunt consultative.

Alina Stănuţă a urmărit audierile de marţi: "Candidații USR au fost criticaţi de reprezentanții celorlalte partide care, în general, au votat fie împotriva acestora, fie s-au abținut de la vot. Premierul desemnat Dacian Cioloș i-a însoțit pe cei propuși a face parte din cabinetul său la audieri, dar a evitat să răspundă întrebărilor politice adresate de membrii comisiilor. În documentul depus la Parlament, USR arată în programul de guvernare că își asumă un executiv al responsabilității naționale, care să treacă țara prin criză și să pună bazele modernizării României. PNL a anunțat, în această dimineață, că deputații și senatorii liberali se vor abține de la votul din comisii, dar și de la votul de mâine din plenul reunit. Este de așteptat ca PSD să nu voteze cabinetul propus de Dacian Cioloş, dar o decizie o vor lua mâine dimineață, în timp ce UDMR a anunțat că va participa la ședința de plen de mâine, dar nu își va exprima votul. În aceste condiții, potrivit calculelor matematice, voturile favorabile învestirii Cabinetului Cioloș ar veni strict de la Uniunea Salvați România, care are 80 de parlamentari. Pentru a fi învestit, noul guvern are nevoie de 234 de voturi favorabile."

USR susţine că voturile de marţi din comisii nu au nici o legătură cu măsurile din program sau calitatea miniştrilor, dar arată că s-a format 'o nouă majoritate USL' în Parlament, întrucât parlamentarii PSD şi PNL resping 'braţ la braţ' candidaţii propuşi.

Premierul desemnat Dacian Cioloş a anunţat că va face o declaraţie de presă, marţi seară, la finalul audierilor.


Etichete parlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live