Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (in continuare) Marţi, 18 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radio România Actualităţi

26 Noiembrie 2021
Vizualizari: 246
Comentează add

La Londra, a fost dezvelit, joi, un bust al Regelui Mihai, pentru a marca 100 de ani de la nașterea sa.

La Londra a fost dezvelit un bust al Regelui Mihai

radio-romania-actualitati

Custodele Coroanei Romane, Margareta (ctr.), Principele Radu (stg.) si ambasadorul Romaniei la Londra, Laura Popescu (dr.), participa la ceremonia dezvelirii bustului Regelui Mihai l, realizat de artistul plastic Valentin Tanase, desfasurata in cadrul vizitei publice a Custodelui Coroanei Romane, Margareta, alaturi de Principele Radu, la Londra, Marea Britanie. FOTO: Agerpres.

La Londra, a fost dezvelit, joi, un bust al Regelui Mihai, pentru a marca 100 de ani de la nașterea sa.

Evenimentul a avut loc în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei şi a fost organizat de Ambasada României la Londra. Majestatea Sa Margareta a avut ieri o întrevedere privata cu regina Elisabeta II a Marii Britanii.


Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și ambasadoarea  României la Londra, Excelența Sa Laura Popescu, au dezvelit un bust al Regelui Mihai. Bustul se află în curtea Ambasadei României din capitală britanică, situată în spatele Palatului Kensington.

Singurul discurs ținut a fost al  Laurei Popescu. Ea a evocat personalitatea Regelui Mihai, definită de demnitate și curaj în fața dificultăților, o personalitate care a inspirat și dat speranță mai multor generații de români. Ambasadoarea României la Londra a vorbit și despre legăturile extrem de strânse dintre Casa Regală a României și familia regală a Marii Britanii.

Regele Mihai, prin bunica sa, Regina Maria, a fost un descendent al Reginei Victoria a Angliei. "Legăturile strânse între cele două familii regale continuă și astăzi", a spus ambasadoarea României, adăugând că ele conferă profunzime în relațiile bilaterale.

Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu au avut o întrevedere privată cu Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Dezvăluirea bustului Regelui Mihai la Londra marchează un secol de la nașterea lui.

Evenimentul a avut loc în prezența câtorva zeci de reprezentanți ai comunității românești în Regatul Unit, între care, Sir George Iacobescu, director executiv al Grupului Financiar Canary Wharf, pictorul Bogdan Mihai Radu și reprezentanți ai societății civile.

(RS)


Etichete Londrabust al Regelui Mihaimajestatea sa margaretaambasada romaniei la londramarea britanieromnaialaura popescu(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live