Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal (Continuare) Miercuri, 08 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

11 Noiembrie 2013
Vizualizari: 1930
Comentează add

Se împlinesc astăzi 95 de ani de la armistiţiul încheiat la Compiegne, în Franţa, între puterile aliate şi Germania, pentru încetarea focului.

La Bucureşti se comemorează sfârşitul primului război mondial

carmen-gavrila

Ambasadorii Franţei şi Germaniei, Phillipe Gustin şi Werner Hans Lauk.

La Bucureşti se comemorează în aceste zile sfârşitul primului război mondial.

Se împlinesc astăzi 95 de ani de la armistiţiul încheiat la Compiegne, în Franţa, între puterile aliate şi Germania, pentru încetarea focului.

Diplomaţi şi militari au depus de dimineaţă coroane de flori în sectorul francez al cimitirului Bellu Militar, în amintirea celor 20 de milioane de soldaţi şi civili care au murit în timpul celor 4 ani de război.

Ambasadorii Franţei şi Germaniei au adus astăzi un omagiu nu doar soldaţilor francezi din colonii morţi în primul război mondial, ci şi tuturor militarilor care şi-au pierdut de atunci viaţa.

Phillipe Gustin, ambasadorul Franţei, vorbeşte despre importanţa sacrificiului soldaţilor.

"Sacrificiul soldaţilor francezi, români, germani şi al altora, chiar şi astăzi în serviciul naţiunilor, impune respect şi ne aduce aminte că pacea este un bun preţios şi fragil şi este responsabilitatea noastră, a tuturor, să o păstrăm şi să o apărăm. Această pace am făcut-o împreună, zi de zi, construind Europa, şi trebuie să continuăm împreună pe această cale", spune Phillipe Gustin.

Primul război mondial a fost cea mai sângeroasă conflagraţie din Europa, însă acum continentul a adunat peste jumătate de secol de pace, a explicat ambasadorul german Werner Hans Lauk.

"Astăzi trebuie să ne amintim că reconcilierea franco-germană a marcat începutul unui mare proces de unificare europeană, căruia îi datorăm peste 60 de ani de pace.

"O singură privire în afara frontierelor noastre este suficientă ca să ne dăm seama că această situaţie rămâne o excepţie. Iată de ce fiecare dintre aceste cruci şi aceste stele funerare reprezintă deopotrivă un avertisment şi un apel pentru noi să susţinem pacea peste tot în lume", spune Werner Hans Lauk.


Etichete războicomemorareCompiegnepacePhillipe GustinWerner Hans Lauk

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live