Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100 DE MINUTE BUNE Miercuri, 22 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

13 Martie 2018
Vizualizari: 400
Comentează add

Miniştrii apărării din nouă state foste comuniste, oficialităţi NATO şi reprezentanţi ai Departamentului american al apărării participă la Bucureşti la o reuniune de profil.

La Bucureşti are loc o reuniune a celor nouă aliaţi NATO

radu-dobritoiu

Miniştrii apărării din nouă state foste comuniste, oficialităţi NATO şi reprezentanţi ai Departamentului american al apărării participă de astăzi la Bucureşti, la Palatul Parlamentului, la o reuniune de profil.

Pe agenda convorbirilor se află, printre altele, perspectivele cooperării militare în vederea consolidării flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice.

În timpul reuniunii celor nouă aliaţi NATO de pe flancul de est vor fi abordate teme referitoare la procesul de adaptare a structurii de comandă a Alianţei, riscurile şi ameninţările provenind din vecinătatea estică a NATO, precum şi modalităţile de consolidare a rezilienţei pe axa Marea Baltică, Marea Neagră, Marea Adriatică.

Vor fi analizate şi aspecte privind consolidarea interoperabilităţii forţelor aliate în formatul de cooperare B9 cu cele ale Statelor Unite, creşterea mobilităţii trupelor pe flancul estic, precum şi cele referitoare la o abordare comună în domeniul consolidării cooperării dintre NATO şi Uniunea Europeană.

Dezbaterile reprezintă o oportunitate pentru armonizarea poziţiilor naţionale ale statelor membre ale formatului B9 pe subiecte ce se vor regăsi pe agenda Summitului NATO din iulie 2018 de la Bruxelles.


Etichete Bucureştireuniunealiaţi NATO

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live