Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU (sport si muzica) Joi, 13 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

13 Noiembrie 2017
Vizualizari: 759
Comentează add

Angajaţii din sectorul IT nu pierd scutirea de impozit pe venit, în urma modificării Codului Fiscal, spune ministrul Lucian Șova.

L. Șova: Angajaţii din sectorul IT nu pierd scutirea de impozit pe venit

radiojurnal

Ministerul Comunicaţiilor a elaborat un ordin, prin care să fie scutiţi de plata impozitului pe venit şi programatorii care nu au studii superioare - a anunţat, astăzi, ministrul Lucian Şova.

El a explicat că, înainte de intra în vigoare aceste prevederi, mai trebuie găsită o formulă de monitorizare, pentru ca aceşti programatori să-şi termine studiile universitare.

Lucian Şova a mai spus că angajaţii din sectorul IT nu pierd scutirea de impozit pe venit, în urma modificării Codului Fiscal, dar a admis că pentru domeniul Tehnolgia Informaţiei reforma fiscală ar putea genera o pierdere de 4%. 

Lucian Şova: "Vă spun foarte cinstit, această modificare adusă Codului Fiscal, crearea conceptului de salariu brut egal cheltuială totală a angajatorului pentru mediul IT scutit de impozit, ar genera o pierdere de 4%. Pe o piaţă mai generoasă, nişte reglementări globale mai bune, mai încurajatoare şi pentru investiţii şi pentru dezvoltarea afacerii, ar fi mai mult decât acele 4 procente, pe care, probabil, le pierd unii din cei care se bucură de facilitatea fiscală de a nu plăti impozit". 

Problema ar urma să fie corectată în Parlament, după cum a dat recent asigurări liderul PSD, Liviu Dragnea. El a declarat că se va găsi o formulă prin care firmele din IT să nu piardă avantajele din prezent


Etichete lucian sovaministrul comunicatiilorplata impozitului pe venitprogramatoricodul fiscal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live