Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE (Continuare) Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

24 Martie 2020
Vizualizari: 368
Comentează add

Primul ministru a anuntat ca in 5-7 zile s-ar putea ajunge la 2000 chiar 2500 de testari pe zi pentru detectarea Covid-19.

L. Orban: Vom testa cel puțin 2000 de persoane într-un interval de 5-7 zile L. Orban: Vom testa cel puțin 2000 de persoane într-un interval de 5-7 zile - Conține video

carmen-gavrila

Premierul Ludovic Orban. Foto: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca in prezent Guvernul, Banca Nationala si sistemul financiar bancar discuta in ce masura e posibila suspendarea ratelor pentru persoanele fizice pentru o anumita perioada.

Premierul a precizat ca deocamdata se pune problema suspendarii ratelor la creditele firmelor.

In ce priveste persoanele e nevoie de echilibru, a spus Ludovic Orban care a explicat ca daca sistemul bancar ramane fara resurse atunci nu mai poate finanta nici oamenii nici companii si deci nici economia, ceea ce ar duce la probleme foarte grave.

Premierul a precizat ca sunt in discutie masuri care sa ofere un echilibru intre functionarea sistemului financiar bancar si ajutorul pentru cetateni si companii.

Primul ministru a mai anuntat ca in 5-7 zile s-ar putea ajunge la 2000 chiar 2500 de testari pe zi pentru detectarea Covid-19.

Ludovic Orban a mai avertizat ca cei care nu respecta izolarea sau carantina risca sa primeasca pedeapsa maxima plus 2 ani, lucru posibil in conditiile starii de urgenta.

Primul ministru a mai precizat ca interdictia de circulatie pentru romanii peste 65 de ani nu va fi absoluta ci doar pentru un interval orar care urmeaza sa fie anuntat de ministrul de interne, Marcel Vela.

VIDEO: Premierul Ludovic Orban, declarații de presă.

(RS)


Etichete ludovic orbanpremiercoronavirusbnrguvernratesuspendarecovid-19maimarcel velastare de urgentaizolare(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live