Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: VATRA LUMINOASĂ Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

27 Martie 2020
Vizualizari: 770
Comentează add

Premierul spune că cel mai probabil de săptămâna viitoare capacitatea de diagnosticare va crește la 2 mii de teste pe zi, dar a tras atenția că testele urmează anumite priorități.

L. Orban despre testarea aleatorie a 10.000 de bucureșteni: "Sunt povești" L. Orban despre testarea aleatorie a 10.000 de bucureșteni: "Sunt povești" - Conține video

carmen-gavrila

Ludovic Orban.         Foto: Arhivă.

Autoritățile române vor păstra aceleași direcții de luptă împotriva noului coronavirus.

Obiectivul fundamental este acela de a apăra sănătatea și viața cetățenilor, de a reduce răspândirea virusului și de a crește capacitatea de diagnosticare.

Declarațiile au fost făcute vineri de premierul Ludovic Orban, după o întâlnire pe care a avut-o cu noul ministru al sănătății, Nelu Tătaru.

Primul ministru Ludovic Orban i-a cerut astăzi ministrului sănătății, Nelu Tătaru, se distribuie rapid echipamente de protecție, care să ajungă atât în spitale, cât și la medicii de familie și la personalul medical din ambulator.

Premierul a anunțat că cel mai probabil de săptămâna viitoare capacitatea de diagnosticare va crește la 2.000 de teste pe zi, dar a tras atenția că testele urmează anumite priorități.


Ludovic Orban: Nu putem stabili persoanele care sunt diagnosticate în mod aleator. Poveștile care circulă, că ne apucăm să facem, să selectăm noi 10.000 de oameni pe care îi testăm sunt povești. Există o procedură, există criterii de prioritizare, există o ordine a priorităților în ceea ce privește testarea persoanelor, care este determinată de modul în care evoluează cazurile și, evident, de capacitatea noastră de diagnosticare. Noi întotdeauna am pus în acord capacitatea de diagnosticare cu prioritățile care sunt stabilite în materie de testare.

De altfel, și ministrul sănătății Nelu Tătaru a spus clar că personalul medical va avea prioritate la testare.

În legătură cu suspiciunile de corupţie sau nereguli în cazul unor achiziții de echipamente de protecție,  primul ministru a anunțat că, de exemplu, în cazul unei firme din județul Giurgiu s-a declanșa deja ancheta și că este ciudat cum a primit contractul de furnizare o firmă fără istoric în domeniu.

Ludovic Orban a mai spus că în ceea privește posibilitatea amânării alegerilor locale, va avea consultări cu partidele parlamentare.

VIDEO: Declarații de presă susținute de premierul Ludovic Orban și min. sănătății, Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro.

(RS)


Etichete ludovic orban,premierdeclaratiinelu tataruministerul sanatatiicoronavirus(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live