Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Vineri, 19 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Petruţa Obrejan

26 Octombrie 2020
Vizualizari: 407
Comentează add

Crește numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19, dar și pentru cei care au alte afecțiuni - a anunțat astăzi premierul Ludovic Orban.

L. Orban: Crește numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19

petruta-obrejan

Crește numărul de paturi pentru pacienții cu COVID-19, dar și pentru cei care au alte afecțiuni - a anunțat astăzi premierul Ludovic Orban.

Reporterul RRA Petruța Obreja urmărit declarațiile șefului guvernului și are detalii.


Reporter: În București a fost probleme cu paturile de la Terapie Intensivă, iar unii bolnavi au fost mutați în alte spitale - spunea astăzi premierul Ludovic Orban, precizând că s-au luat deja măsuri care să sprijine atât tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, cât și capacitatea corpului medical.

El a reamintit că a fost adoptată, săptămâna trecută, o ordonanță de urgență ce permite angajarea imediată a absolvenților care au luat examenul de rezidențiat în specializările legate de COVID, cum ar fi medicina de urgență, terapie intensivă, boli infecțioase și epidemiologie.


Ludovic Orban: Spitalul Colentina redevine spital COVID, unde sunt câteva sute de paturi și 30 de paturi la Secția de Terapie Intensivă. S-a pus în funcțiune tirul la Spitalul Nasta. Spitalul Malaxa va intra, în cursul acestei săptămâni, în dispozitivul de spitale în care se tratează pacienții infectați cu noul coronavirus. Avem ca obiectiv creșterea capacității și în spitalele care au fost până în prezent, la Matei Balș, la Babeș, la Witting, la Spitalul Județean Ilfov.


Reporter: Îîntrebat dacă vor fi introduse noi restricții pentru populație, premierul a spus că acestea vor putea fi decise după ce se vor vedea efectele măsurilor luate până acum.


Etichete spitalecoronaviruspremier(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live