Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Marţi, 19 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mădălina Verman

13 Februarie 2018
Vizualizari: 392
Comentează add

Legeav a fost contestată la Curtea Constituţională la sfârşitul anului trecut de un gup de deputaţi liberali care au reclamat numeroase încălcări ale tehnicii legislative.

L. guvernanţei corporative a întreprinderilor publice e neconstituţională

madalina-verman

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Legea de modificare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice a fost declarată astăzi neconstituţională.
 
Actul normativ a fost contestat la Curtea Constituţională la sfârşitul anului trecut de un gup de deputaţi liberali, care au reclamat numeroase încălcări ale tehnicii legislative în procesul de elaborare şi adoptare a proiectului de lege, precum şi instituirea unui regim juridic extraordinar, care conferă guvernului atribuţii ce depăşesc cadrul constituţional.
 
Preşedintele Curţii, Valer Dorneanu, a explicat că decizia a avut ca argument principal constatarea că s-a încălcat principiul constituţional al bicameralismului. 
 
"Legea a plecat de la iniţiator cu vreo trei excepţii de la aplicarea ordonanţei de urgenţă. Într-o Cameră s-a mai adăugat 30 şi în altă Cameră s-a triplat numărul, fără ca să fie trecute toate acestea prin ambele camere. Pe de altă parte, legea modificatoare cuprinde un text neconstituţional potrivit căruia guvernul, la rândul lui, poate să adauge câte alte întreprinderi vrea ca să le excepteze de la prevederile legii corporative", susţine pre;edintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu.

Etichete CCRguvernanţă corporativăValer Dorneanubicameralismîntreprinderi publice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live