Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 - continuare Joi, 22 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Octombrie 2018
Vizualizari: 485
Comentează add

În opinia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, ideea de cvorum diminuează prezenţa la vot când se organizează o consultare populară.

L. Dragnea:"rezultatul referendumului nu e un eşec al PSD"

radiojurnal

 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă că rezultatul referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie nu reprezintă un eşec al partidului, deoarece PSD nu a organizat referendumul, ci a făcut doar o campanie de informare publică, conform legii.

În opinia sa, ideea de cvorum diminuează prezenţa la vot când se organizează o consultare populară.

"Noi stăm agăţaţi de un număr ipotetic de oameni, care ar putea să fie prezenţi la referendum în România. Toţi ştim că sunt milioane de români în afara ţării şi care au drept de vot, dar ideea de cvorum, că este 30%, 50%, se doveşte încă o dată că de fapt diminuează sau inhibă prezenţa la vot dintr-un motiv foarte simplu: cei care sunt împotriva întrebării dintr-un referendum, indiferent care ar fi aceea, au la îndemână un mijloc care sigur că este pedepsit de lege, dar nimeni nu îl aplică, şi anume boicotul referendumului respectiv. În momentul în care ar fi un referendum fără prag, automat s-ar mări numărul de prezenţă, pentru că cei care sunt împotriva întrebării vin să spună 'nu'", a declarat pre;edintele PSD, Liviu Dragnea.


Etichete DragneareferendumrezultatPSDfamilie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live