Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Miercuri, 11 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Dragoş Ciocârlan, corespondent RRA în Israel

13 Iulie 2017
Vizualizari: 880
Comentează add

Preşedintele PSD a dat un interviu corespondentului Dragoş Ciocârlan după întrevederea pe care a avut-o la Ierusalim cu premierul Benjamin Netanyahu

L. Dragnea: Vrem să colaborăm în industria de apărare cu statul Israel

dragos-ciocarlan-corespondent-rra-in-israel

Întâlnire la Ierusalim între Benjamin Netanyahu şi Liviu Dragnea. Foto: facebook.com/liviudragnea.ro.

La Ierusalim, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost primit astăzi de premierul Benjamin Netanyahu. Au fost discutate domenii concrete de cooperare bilaterală.

"Întrevederea a fost pragmatică şi foarte utilă", a declarat Liviu Dragnea într-un interviu în exclusivitate acordat corespondentului nostru, Dragoş Ciocârlan.

Liviu Dragnea: "Am discutat despre subiecte de interes comun, şi anume o colaborare serioasă în ceea ce priveşte industria de apărare din România. Vrem să producem în România înaltă tehnologie pe bază de joint ventures.

De asemenea am discutat despre fondul suveran de dezvoltare şi investiţii şi aici am insistat foarte mult să dea importanţă şi să încurajeze fondul de investiţii sau investitori israelieni să vină pe lângă acest fond, pentru că va fi un vehicul foarte important pentru dezvoltarea noastră.

Am discutat de asemenea despre cercetarea medicală, cercetare medicală personalizată, care în Israel este în top în domeniul ăsta şi în România este nevoie foarte mare. Am vorbit de asemenea despre reţeaua de 8+1 spitale, spitalul republican, pe care vrem să-l facem în Bucureşti, complexul medical de fapt şi cele opt spitale regionale.

Şi aici ne-au spus că vor trimite investitori serioşi, precum şi clinicile private care sunt foarte dezvoltate în Israel şi aş vrea să dezvoltăm un parteneriat foarte serios. Am vorbit despre cercetarea în agricultură, pentru că ne interesează.

De asemenea, am vorbit despre zona din jurul Laserului de la Măgurele. Acolo este vorba de o suprafaţă mare, suprafaţă importantă şi vrem ca împreună cu companii de înaltă tehnologie din Israel să dezvoltăm acolo un concept, Laser Valley, după modelul Sillicon Valley, un proiect foarte ambiţios şi foarte interesant şi pentru partea israeliană.


Etichete Liviu DragneaBenjamin NetanyahuIerusalimindustria de apărare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live