Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: REPORTERII ACTUALITATII Luni, 08 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

23 Mai 2017
Vizualizari: 687
Comentează add

Premierul Sorin Grindeanu este de părere că preşedinţii de Consilii Judeţene trebuie să fie aleşi prin vot direct de către alegători

L. Dragnea: "Primarii şi preşedinţii sunt buni doar să răspundă pentru tot"

-

 Liviu Dragnea, preşedintele PSD foto: Arhivă

Aleşii locali sunt, în prezent, ţinta mai multor instituţii, pentru că se pleacă de la ideea că aceştia încalcă zilnic o regulă sau o lege, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte salarizarea, aleşii locali vor beneficia de retribuţii mai mari, ţinându-se cont şi de responsabilităţile lor foarte mari, a mai spus Liviu Dragnea la lucrările Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene. 

Liviu Dragnea: "Primarii şi preşedinţii sunt buni doar să răspundă pentru tot. Au o grămadă de constrângeri. Nici măcar nu beneficiază de toate drepturile de care beneficiază un funcţionar public.

În schimb, când trebuie să fie cercetaţi, sunt asimilaţi funcţionarului public. Când trebuie să beneficieze de anumite drepturi, sunt demnitari şi atunci trebuie să aibă doar indemnizaţie şi foarte multe constrângeri."

Premierul Sorin Grindeanu consideră că şi preşedinţii consiliilor judeţene ar trebui aleşi direct de cetăţeni, nu de consilierii judeţeni.  

Sorin Grindeanu: "Un preşedinte de consiliu judeţean nu poate să fie captiv unui vot politic, care se poate schimba oriocând, nu poate să stea la degetul mic al unora sau altora, ci să dea socoteală doar în faţa cetăţenilor care l-au ales.

Astfel de autoritate poate fi,însă, conferită doar printr-un vot direct şi trebuie să ne gândim serios - e doar o temă - dacă nu cumva sistemul uninominal e mai benefic atât pentru democraţie, cât şi pentru stabilitatea comunităţilor locale."


Etichete Liviu DragneaSprin GrindeanuPSDUniunea Naţională a Consiliilor Judeţenevot uninominal

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live