Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Luni, 26 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

25 Iunie 2018
Vizualizari: 516
Comentează add

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat că nu se pune problema adoptării unei ordonanţe de urgenţă în cazul celor doua acte normative.

L. Dragnea: Codul Penal şi CPP vor fi modificate de Parlament

radiojurnal

 Foto: Arhivă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a anunţat că la nivelul coaliţiei de guvernare PSD-ALDE s-a decis ca modificarea Codurilor Penale să fie supuse dezbaterii parlamentare. Liviu Dragnea a precizat că nu se pune problema adoptării unei ordonanţe de urgenţă în cazul celor doua acte normative. 

"Eu am spus şi spun în continuare că trebuie să grăbească procedurile, pentru că s-a întârziat foarte mult. O să facem o sesiune extraordinară, dar nu putem face o sesiune extraordinară toată vară. Şi, atunci, o să îi cer şi eu şi domnul Tăriceanu, o să le cer celor din comisie să închidă odată Codul Penal. Şi să meargă la votul final, după care intră în ciclul obişnuit", a declarat pre;edintele PSD, Liviu Dragnea. 

În ultima săptămână, mii de oameni au ieşit în stradă cerând demisia guvernului şi a preşedinţilor celor două camere ale parlamentului.

Manifestanţii au afirmat că se tem că executivul va adopta prin ordonanţa de urgenţă modificările aduse Codurilor Penale şi că, astfel, persoanele vinovate de anumite acte de corupţie nu vor mai putea fi condamnate.


Etichete cod penalcod procedură penalămagistraţijustiţieALDEPSD

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live