Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: SERVICIUL DE NOAPTE Miercuri, 06 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

14 Decembrie 2021
Vizualizari: 282
Comentează add

Liderii coaliţiei de guvernare vor continua discuţiile asupra proiectului legii bugetului de stat pe anul viitor şi asupra proiectului referitor la certificatul verde COVID.

L. certificatului verde ar urma să fie discutată în coaliția de guvernare

alina-bordeiasu

 

Liderii coaliţiei de guvernare vor continua discuţiile asupra proiectului legii bugetului de stat pe anul viitor şi asupra proiectului referitor la certificatul verde COVID la locul de muncă.
 
În şedinţa coaliţiei de guvernare de ieri, ministrul finanţelor, Adrian Câciu, a prezentat o primă formă a construcţiei bugetului pe anul viitor. Documentul trebuie elaborat astfel încât să existe fonduri pentru investiţii, creşteri de pensii, salarii şi alocaţii.
 
Ministrul Finanţelor a dat asigurări că nu vor exista taxe noi sau alte majorări de taxe. La rândul său, preşedintele PNL, Florin Cîţu, declara că deficitul bugetar trbuie să rămână la 5,84%, iar pentru investiţii să fie alocate 7 procente.
 
El menţiona că discuţiile în coaliţie au mers bine pe acest subiect şi sunt şanse ca bugetul să fie adoptat de Parlament până la finalul acestui an. În schimb, există divergenţe între PSD, PNL şu UDMR pe proiectul privind certificatul verde COVID la locul de muncă.
 
Liderii partidelor din coaliţie nu au reuşit să cadă de acord asupra numărului de teste ce vor fi decontate de către stat pentru persoanele nevaccinate şi pe ce perioadă se vor acorda. De asemenea, potrivit unor surse politice, PNL nu ar fi de acord ca certificatul să fie valabil şi pe baza testelor antigen, ci doar PCR.
 
Se mai discută şi varianta că persoanele care au făcut prima doza de vaccin să primească certificatul COVID. Cel mai probabil astăzi va avea loc o nouă şedinţă a coaliţiei de guvernare, în care să se reia discuţiile, atât pe buget, cât şi pe certificatul verde.

Etichete bugetAdrian Câciucertificat verde

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live