Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

7 Octombrie 2019
Vizualizari: 556
Comentează add

Forţele armate americane au fost retrase precipitat în cursul nopţii de pe poziţiile din nordul Siriei, deschizând calea unei operaţiuni militare a turcilor împotriva kurzilor.

Kurzii din nordul Siriei îi acuză pe americani de trădare

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Membrii miliţiei SDF, condusă de kurzi, şi-au acuzat aliaţii americani că "i-au înjunghiat în spate" după ce forţele armate americane au fost retrase precipitat în cursul nopţii de pe poziţiile din nordul Siriei, deschizând astfel calea unei operaţiuni militare a turcilor împotriva kurzilor de acolo.

Corespondentul BBC transmite că kurzii au declarat că americanii le-ar fi dat asigurări că nu vor permite nicio operaţiune militară turcească în regiune.

Reacţionând la retragerea americană, preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia nu mai putea tolera ameninţările din partea "acelor grupări teroriste": "Americanii şi delegaţiile noastre au discutat şi încă o fac. Acestea vor continua cu aceeaşi determinare după decizia de noaptea trecută. Am luat o decizie: am spus că s-ar putea ca într-o noapte să intrăm acolo".


Etichete Recep Tayyip ErdogankurziSiriaTurciaamericaniSUA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live