Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Joi, 21 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

21 Ianuarie 2018
Vizualizari: 590
Comentează add

Kurzii din Nordul Siriei acuză Ankara că a făcut victime în rândul populaţiei civile în ofensiva militară terestră, aeriană şi de artilerie pe care trupele turceşti au declanşat-o.

Kurzii din Nordul Siriei acuză Turcia că a făcut victime civile

radu-dobritoiu

Bombardamentele turce în regiunea Afrin din nordul Siriei s-au soldat ieri cu zece morţi, majoritatea civili, au acuzat miliţiile kurde care controlează zona. "Au fost ucişi şapte civili, printre care un băiat în vârstă de opt ani, plus două femei combatante şi un luptător", a declarat Birusk Hasakeh, purtător de cuvât al Unităţilor de Apărare a Poporului (YPG), citat de France Presse. Formaţiunea politică a kurzilor sirieni, PYD, a relatat şi despre 25 de răniţi în rândul civililor.

Ofensiva Turciei de la Afrin vizează YPG, forţă kurdă aliată cu SUA împotriva Statului Islamic, dar considerată teroristă de guvernul de la Ankara. Turcia a comunicat că operaţiunea terestră şi aeriană "Ramura de măslin" a făcut victime doar în rândul militanţilor kurzi.

Regiunea Afrin are o populaţie de peste un milion de oameni, inclusiv refugiaţi din cauza conflictului din Siria.

Guvernul de la Damasca loial lui Bashar al Assad a protestat la rândul său faţă de intervenţia militară turcă de pe teritoriul Siriei şi a dezminţit informaţia potrivit căreia Ankara a informat în prealabil despre atacurile militare terestre şi de artilerie.

Potrivit YPG, aeronavele militare turceşti au bombardat comandamentul miliţiilor kurde din Afrin iar Armata Turciei a tăiat comunicaţiile telefonice şi internetul în regiune. Forţele Aeriene ale Turciei au atacat saturile Hecicka, Serawa, Basufane şi Celeme. În paralel au continuat loviturile artileriei.

Amintim că Turcia nu susţine guvernul Bashar Al Assad iar kurzii din Nordul şi Nord-Estul Siriei sunt consideraţi de Ankara susţinători ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan. În acelaşi timp, Regimul lui Bashar al Assad este în război cu aceeaşi kurzi care sunt organizaţi militar în YPG, forţe înarmate care au luptat împotriva ISIS.

 


Etichete Operatiunea AfrinYPGRojavaoperatiune Turcia in Siriaatacuri Turcia Nordul Siriei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live