Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI Marţi, 05 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

22 Aprilie 2022
Vizualizari: 746
Comentează add

"România nu este printre țările ipocrite care spun că susțin Ucraina dar nu fac asta concret", a declarat la București, ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba.

Kuleba: Relațiile dintre Ucraina și România vor fi diferite, după razboi

carmen-gavrila

Miniștrii de externe ai României și Ucrainei. Foto: MAE.ro

Relaţiile dintre Ucraina și România vor fi diferite după război, a declarat, la București, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba.

El a mai spus că abordarea va fi constructivă. Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a afirmat, la rândul său, răspunzând unei întrebări privind sprijinul militar pentru Ucraina, că, în general, România nu vorbește, dar face multe pentru țara vecină.

"Nu vom uita ajutorul României', a răspuns clar ministrul Kuleba la o întrebare Radio România privind felul în care se vor schimba relațiile bilaterale după încheierea războiului început de Rusia în Ucraina, dat fiind că pe agendă sunt în continuare de rezolvat aspecte legate de educația în limba maternă pentru etnicii români sau datoriile Kievului față de România pentru investițiile de la Combinatul Krivoirog.

Dmitro Kuleba a lăudat etnicii români care acum apără Ucraina de forțele rusești.


Dmitro Kuleba: Războiul este momentul adevărului și efectiv toată lumea își arată adevărata față în vreme de război, iar adevărata față a României este cea a unui prieten sincer, care nu doar vorbește, dar și face ce promite și oferă Ucrainei sprijin concret. Noi nu vom uita asta niciodată și după ce vom sărbători victoria comună, sunt convins că vom aborda ambele părți teme diverse în mod diferit decât până la război.


Reporter: Şi ministrul român Bogdan Aurescu s-a arătat optimist că lucrul la chestiuni ca drepturile minorităților va fi reluat cu succes după război și a anunțat că România va susține în continuare că Ucraina, Republica Moldova și Georgia trebuie să primească statutul de țări candidate la aderarea la Uniune cât mai repede


Etichete romaniaucrainadmitro kulebabogdan aurescu

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live