Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 23 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

25 Septembrie 2019
Vizualizari: 433
Comentează add

Bulgăroaica Gheorghieva este singurul candidat pentru post, iar în vară, FMI a desfiinţat limita de vârstă pentru funcţia de Director General.

Kristalina Gheorghieva "va fi confirmată la şefia FMI"

sergiu-stet

  Fostul comisar european Kristalia Gheorghieva    Foto: ec.europa.eu.

Bulgăroaica Kristalina Gheorghieva urmează să fie confirmată în funcţia de director general al FMI.

Conform unor surse ale agenţiei Reuters, interviul realizat de Consiliul Executiv format din 24 de membri cu Gheorghieva a fost un succes, candidata Bulgariei crescându-şi şansele de a câştiga încrederea consiliului. 

Sursa Reuters a declarat că, în timpul interviului, Kristalina Gheorghieva a convins membrii Comitetului executiv că ea este persoana care poate conduce instituţia într-un moment în care economia globală prezintă semne de slăbiciune şi războiul comercial este în plină desfăşurare.

Majoritatea mass-mediei occidentale a susţinut în mod repetat că nu numai că ea va fi a doua femeie care va conduce fondul, dar şi primul şef care provine dintr-un stat care a primit un împrumut de la Fondul Monetar Internaţional şi a reuşit să iasă din criză datorită acestuia.

Gheorghieva este singurul candidat pentru post, iar în vară, FMI a desfiinţat limita de vârstă pentru funcţia de Director General, înlăturând astfel obstacolul formal pentru aceasta. 


Etichete Kristalina GheorghievaFMIBulgariaacord

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live