Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 02 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

14 Martie 2019
Vizualizari: 468
Comentează add

Associated Press a anunţat că Pentagonul ar fi programat demararea unor testări, în acest an, a două tipuri de rachete care, timp de peste 30 de ani, au fost interzise de INF.

Kremlinul urmăreşte intenţie SUA de a testa rachete interzise de INF

sergiu-stet

  Purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov. Foto: rador.ro.

Planurile Statelor Unite de a testa rachete interzise de Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF) reprezintă o continuare logică a poziției Washingtonului, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, potrivit Agenţiei de presă RIA NOVOSTI.
 
Dmitri Peskov a subliniat că Moscova este categoric împotriva reproşurilor invocate potrivit cărora partea rusă nu ar fi rămas consecventă INF.
 
"Dimpotrivă, am demonstrat extrem de argumentat şi cu probe că anume SUA au devenit sursa 'năruirii' acestui document, mergând de fapt la încălcarea lui", a declarat Peskov reprezentanţilor presei.
 
După cum a constatat Peskov, SUA au fost cele care au încălcat perevederile de bază ale INF, şi nu Rusia. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, a reiterat faptul că Washingtonul a inclus din timp în proiectul de buget un punct cu privire la efectuarea unor studii şi cercetări la aceste sisteme de rachete. 
 
Agenţia de presă Associated Press a anunţat că Pentagonul ar fi programat demararea unor testări, în acest an, a două tipuri de rachete care, pe parcursul a peste 30 de ani, au fost interzise prin Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF).

Etichete Dmitri PeskovracheteIFNmilitarPentagonForţe Nucleare IntermediareINF

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live