Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MUZICĂ SI RADIO (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Beatrice Brăileanu

16 Februarie 2012
Vizualizari: 2870
Comentează add

Teatrul în care se decernează premiile Oscar nu se va mai numi Kodak, după ce un tribunal din New York a autorizat ruperea contractului de sponsorizare dintre celebra companie, aflată în faliment, şi amfiteatrul.

Kodak Theatre îşi schimbă numele

beatrice-braileanu

Teatrul Kodak. Foto: Reuters.

Kodak Theatre, inaugurat în noiembrie 2001, era, din 2002, amfiteatrul în care avea loc gala premiilor Oscar, considerate cele mai prestigioase distincţii din cinematografia americană. 

Cu o sală principală de 3.332 de locuri, acest teatru organizează şi evenimente speciale şi este, totodată, gazda spectacolului "Iris", pus în scenă de compania canadiană Cirque du Soleil.
 
Teatrul din Hollywood nu se va mai numi Kodak, după ce un tribunal din New York a autorizat, miercuri, ruperea contractului de sponsorizare dintre compania producătoare de peliculă de film, aflată în faliment, şi celebrul amfiteatru.
 
Tribunalul newyorkez a considerat că întreruperea contractului solicitată de Kodak este "în interesul debitorilor, al bunurilor lor, al creditorilor şi al celorlalte părţi implicate".
 
Ruperea contractului, validată de tribunal, are efecte imediate. 
 
Contractul de sponsorizare care lega compania Kodak de societatea CIM, care administrează teatrul unde are loc gala Oscarurilor şi centrul comercial aferent, a fost încheiat pentru 72 de milioane de dolari, pe o perioadă de 20 de ani (3,6 milioane de dolari pe an). 
 
Cu mai puţin de două săptămâni înainte de gala premiilor Oscar, decizia pronunţată de tribunalul pentru declararea falimentului lasă la latitudinea companiei CIM să decidă soarta însemnelor Kodak instalate pe clădirea acestui teatru din Hollywood. 
 
Astfel, CIM "poate, dar nu este obligat să întârzie retragerea însemnelor care asociază teatrul cu debitorii (Kodak)", precizează tribunalul newyorkez în decizia sa.
 
Gala premiilor Oscar 2012 este programată pe 26 februarie
 
Potrivit presei americane, este puţin probabil ca societatea CIM să găsească un nou sponsor pentru acest teatru până la gala premiilor Oscar 2012, programată pe 26 februarie. 
 
Academia de film americană, care decernează Oscarurile, nu are niciun rol în alegerea sponsorului, dar dispune de un drept de veto.
 
Vorbind despre "un hazard al calendarului", AFP afirmă că decizia tribunalului pentru declararea falimentului a coincis cu data la care s-a încheiat contractul de exclusivitate dintre fostul Kodak Theatre şi Academia de film americană.
 
Academia discută în prezent cu proprietarii altor săli din Hollywood, deşi preşedintele ei, Tom Sherak, a declarat într-un interviu acordat recent publicaţiei Variety că negocierile continuă şi cu societatea CIM. 
 
Amplasamentul fostului Kodak Theatre, chiar în centrul Hollywood-ului, la doi paşi de istoricul Chinese Theatre, reprezintă un atu ce nu poate fi ignorat.
 
Eastman Kodak, societate legendară, cu o vechime ce depăşeşte un secol, a pierdut cursa de modernizare odată cu apariţia procedurilor de digitalizare, după ce a fost una dintre companiile cele mai inovatoare din sectorul ei timp de mai multe decenii. 
 
Compania americană a solicitat să fie plasată sub protecţia legii falimentului pe 19 ianuarie.

Etichete premii Oscarteatrul din HollywoodKodakfaliment

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live