Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Fotbal, UEFA Conference League, play-offs, meciuri tur Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1064
Comentează add

Klaus Iohannis a fost validat preşedinte ales al României de CCR, în timpul unei ceremonii la care a participat şi actualul şef al statului, Traian Băsescu.

Klaus Iohannis:"Președintele trebuie să inspire naţiunea română"

radiojurnal

Președintele ales Klaus Iohannis la ceremonia de validare. Foto: captură video privesc.eu.

Klaus Iohannis a fost validat preşedinte ales al României de Curtea Constituțională a României(CCR), în timpul unei ceremonii la care a participat şi actualul şef al statului, Traian Băsescu.

În discursul său, Klaus Iohannis a spus că votul pe care l-a primit a fost unul foarte puternic şi că va respecta Constituţia.  

"Voi fi preşedintele care respectă Constituţia în litera şi spiritul ei.

"Voi demonstra ce am vrut să spun atunci când m-am prezentat în faţa electoratului cu afirmaţia "Vreau să reconectez preşedintele României la Constituţie".

"Cred că preşedintele României, prin viziunea cu care vine, trebuie să inspire naţiunea română, iar prin comportamentul public pe care îl va avea să devină un etalon al societăţii române", a afirmat Klaus Iohannis.  

Preşedintele în exerciţiu, Traian Băsescu, a declarat că după zece ani de mandat lasă moştenire o ţară cu opţiuni clare.  

"Am satisfacţia că las o ţară cu opţiuni clare: parteneriatul strategic cu SUA, prezenţa noastră în UE şi NATO şi credibilitatea pe care ne-am dobândit-o în mod deosebit în NATO.

"Cu certitudine, siguranţa naţională este elementul fundamental care este responsabilitatea preşedintelui, ceea ce nu înseamnă că preşedintele poate fi un înalt demnitar al statului român care nu priveşte la realităţile interne", a afirmat Traian Băsescu.


Etichete Klaus Iohannispreședinte alesCurtea Constituționalăvalidare

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live