Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

3 Decembrie 2020
Vizualizari: 243
Comentează add

Klaus Iohannis: Vaccinarea este voluntară, sigură și eficientă

radiojurnal

Foto: Administratia prezidentiala

Strategia de vaccinare anti-COVID-19 a fost aprobată în ședința extraordinară de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, desfășurată în sistem de videoconferință și condusă de președintele Klaus Iohannis.
 
Şeful statului a vizitat apoi Centrul de vaccinare de la Romexpo și a făcut precizări privind imunizarea românilor.
 
Reporter: Strategia aprobată de CSAT stabilește întregul proces și lanț de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale până la organizarea vaccinării sau depozitarea vaccinurilor.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că vor fi vaccinaţi cu prioritate angajaţii din domeniul sănătăţii şi persoanele aflate în grupele de risc şi a adăugat că va exista un registru electronic unde vor fi înregistrate vaccinările.
 
Şeful statului a mai precizat că este foarte posibil ca la începutul anului viitor România să beneficieze de prima tranşă de vaccin.
 
Klaus Iohannis: Pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil să avem o primă tranşă, cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranşă va fi vaccinat personalul medical şi persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară. Vaccinarea este sigură, eficientă, se face planificat. Este foarte, foarte important de ştiut că aceste tipuri de vaccin care sunt acum în curs de aprobare sunt sigure, sunt eficiente, sunt la cel mai înalt standard european, și asta este o știre foarte importantă pentru români.
 
Reporter: Strategia de vaccinare, care a fost a fost aprobată anterior şi de guvern, va fi prezentată mâine la Palatul Victoria de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2.
 
(PH)
 

Etichete Klaus Iohannisvaccinarestrategie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live