Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 07 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

23 Octombrie 2018
Vizualizari: 591
Comentează add

Prezenţa sa are loc în contextul unei serii de dezbateri privind viitorul UE, la care sunt invitaţi şefii de stat şi de guvern din statele comunitare.

Klaus Iohannis va vorbi astăzi în Parlamentul European de la Strasbourg

oana-bala

Preşdintele Klaus Iohannis se adresează azi, în premieră, Parlamentului European, pentru a prezenta concepţia României despre viitorul Uniunii Europene. Şeful statului va avea apoi o întâlnire de lucru cu preşedinţii Parlamentului şi Comisiei Europene, cu reprezentantul preşedinţiei austriece a Consiliului Uniunii şi cu liderii grupurilor parlamentare.

Deputaţii europeni vor vota în cadrul acestei sesiuni plenare asupra măsurilor de reducere a poluării marine cu materiale de plastic, care afectează viaţa marină şi prezintă riscuri pentru sănătatea umană. Această propunere include interzicerea unor produse de plastic de unică folosinţă precum farfuriile, paiele şi tacâmurile pentru care există deja alternative.

Astăzi va avea loc votul asupra noilor norme privind calitatea apei potabile care urmăresc poluanţilor şi încurajarea folosirii apei de la robinet. Eurodeputaţii vor mai adopta poziţia de negociere a Parlamentului cu privire la bugetul Uniunii Europene pentru anul 2019 şi se va propune alocarea mai multor fonduri pentru sprijinirea tinerilor, programelor de cercetare şi infrastructură. Deputaţii europeni vor mai vota asupra consolidării sistemului de informaţii Schengen în vederea luptei împotriva terorismului,  a criminalităţii transfrontaliere şi a migraţiei ilegale.

Totodată, urmează să voteze pentru reducerea utilizării antibioticelor în ferme pentru a elimina bacteriile rezistente la medicamente din alimentele umane. În plenul Parlamentului European, preşedintele Klaus Iohannis va susţine astăzi o alocuţiune referitoare la viziunea României privind viitorul Uniunii Europene. Este pentru prima dată când şeful statului rosteşte un discurs de la tribuna Parlamentului European, iar participarea la acest eveniment are loc în contextul seriei de dezbateri privind viitorul Uniunii Europene, la care sunt invitaţi liderii statelor membre.


Etichete Klaus IohannisParlamentul EuropeanStrasbourguniunera europeană

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live