Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: M3 - MUZICA DE LA 3 Marţi, 31 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

30 Iulie 2019
Vizualizari: 690
Comentează add

Şeful statului a făcut un apel la toate partidele politice să renunțe la ceea ce el a numit mecanismul "pleaca ai noștri, vin ai noștri".

Klaus Iohannis: Statul român trebuie resetat Klaus Iohannis: Statul român trebuie resetat  - Conține video

carmen-gavrila

Statul român trebuie resetat - a declarat astăzi preşedintele Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT -, pentru ca tragedii precum cea de la Caracal să nu se repete şi pentru ca românii să îşi recapete încrederea în instituţii.

Preşedintele a cerut, din nou, abrogarea modificărilor la legile justiţiei şi a solicitat Guvernului ca, până la finalul lunii august, să vină cu măsuri, norme şi proceduri de reacţie rapidă şi de coordonare a tuturor instituţiilor implicate, astfel încât, în situaţii similare celei de la Caracal să nu mai existe întârzieri.

Reporter: Carmen Gavrilă - Din analiza făcută în ședința CSAT în cazul de la Caracal a reieșit că instituțiile cu responsabilități în domeniul securității cetățenilor nu au reușit, în urma unui lung șir de erori, să asigure dreptul prevăzut în Constituție la viață și la integritate fizică și psihică.


Președintele Klaus Iohannis: Această dramă ne arată unde este dus statul cu instituțiile lui atunci când pe primul loc sunt puse salvarea și protejarea infractorilor și când deschiderea porților închisorilor devine grija decidenților politici. Corupția și incompetența distrug statul. Soluția este de a depolitiza tot aparatul de stat.


Reporter: Şeful statului a făcut un apel la toate partidele politice să renunțe la ceea ce el a numit mecanismul "pleaca ai noștri, vin ai noștri".

Klaus Iohannis a cerut Guvernului să analizeze de urgență legislația actuală în cazul infracțiunilor grave și foarte grave contra persoanei, în special în situaţiile în care sunt afectate viaţa, libertatea şi integritatea corporală.

Preşedintele a cerut şi identificarea modalităţilor de îmbunătăţire a localizării şi proceduri stricte privind modul în care cei care răspund la 112 trebuie să ofere sprijin oamenilor care cer ajutor.

În plus, Klaus Iohannis a solicitat STS un control cu privire la procedurile instituției.

VIDEO: Declarația de presă a președintelui României, Klaus Iohannis.


Etichete klaus iohanniscsatcaracalstspolitia romanaguvernpresedinteromania

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live