Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

27 Septembrie 2018
Vizualizari: 495
Comentează add

Preşedintele României a declarat că ţara noastră este determinată să consolideze parteneriatul dintre UE şi ONU în timpul preşedinţiei sale la Consiliul Uniunii Europene.

Klaus Iohannis speră ca România să devină membru nepermanent în CS al ONU

radiojurnal

 

România este determinată să consolideze parteneriatul dintre Uniunea Europeană şi ONU în timpul preşedinţiei sale la Consiliul Uniunii Europene, în prima jumătate a anului viitor, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis, în discursul susţinut aseară la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite de la New York.
 
Pteședintele Iohnnis şi-a exprimat speranţa că evoluţia României în cadrul ONU îi va convinge pe liderii mondiali să sprijine candidatura ţării noastre pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate.
 
Klaus Iohannis a declarat că România candidează pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate pentru perioada 2020-2021, candidatură care presupune asumarea responsabilităților care-i revin, în efortul de a spori eficacitatea Consiliului și că România este hotărâtă să sprijine ONU, în activitățile sale de promovare a păcii și dezvoltării pentru toți membrii săi.
 
Și ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, care a participat la reuniunea ONU, a precizat că sloganul ales de România pentru a-şi promova candidatura, este "Pace, justiţie, dezvoltare", și că a avut mai multe întâlniri bilaterale pe această temă la New York, a informat trimisul nostru special, Oana Bâlă. 

Etichete klaus iohannissuaonuconsiliul de securitatemembru nepermanentromâniaue

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live