Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 20 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Iulie 2020
Vizualizari: 398
Comentează add

Apelul președintelui Klaus Iohannis către parlament privind aprobarea legii carantinării și răspunsul președintelui interimar al Senatului, Robert Cazanciuc.

Klaus Iohannis și Robert Cazanciuc despre legea carantinării

radiojurnal

  Foto: MApN.

"PSD tergiversează legea carantinării" - a declarat, astăzi, președintele Klause Iohannis, care a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuțiile pe acest act normativ. Oana Bâlă a sintetizat declarația șefului statului.


Reporter: Președintele Klaus Iohannis a explicat că este nevoie urgentă de această lege și a adăugat că social-democrații privează guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii.


Klaus Iohannis: Vă spun drept, este extrem de trist, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD probabil vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci, Doamne ferește, poate chiar a sute de români. Reiau apelul meu către parlament: finalizați discuțiile, aprobați o formă bună pentru această lege!


Reporter: Pe de altă parte, președintele României a precizat că pandemia COVID-19 este cea mai gravă criză sanitară din ultimul secol și a atras atenția că această boală este una grea, cu un impact devastator asupra lumii, dar și asupra țării noastre. În acest context a susținut că nu este momentul unor dispute politice.


Redactor: PSD nu tergiversează nimic, a spus în replică președintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc.


Robert Cazanciuc: Președintele Iohannis este singurul lider politic, care a negat importanța acestui virus. Nu acceptăm să ne dea lecții, nu acceptăm șantajul. Nu a fost vina parlamentului pentru vidul legislativ din zilele prostiei PNL, când au trimis proiectul sării de alertă prea târziu în parlament. Nu este vina parlamentului că guvernul a trimis în ultima zi o lege proastă către parlament. Nimeni nu spune că nu trebuie o lege a carantinei, dar legea trebuie să conțină garanții că restrângerea acestor drepturi nu se face în mod abuziv.

(RS)


Etichete klaus iohannisrobert cazanciuccarantinare(RS)psdguvernpnlapel

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live