Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA (R) Luni, 25 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 144
Comentează add

Klaus Iohannis: România a gestionat bine pandemia COVID-19

oana-bala

   Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis consideră că, până în prezent, România a gestionat bine pandemia COVID-19 și că, deocamdată, nu se impune carantina sau închiderea țării.

Într-o conferință de presă organizată la Palatul Cotroceni, șeful statului a apreciat că în gestionarea situației nu trebuie să căutăm acum vinovați, ci soluții pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii. Nu cred că circulația pe timp de noapte răspândește pandemia, ci petrecerile care se fac noaptea, a menționat președintele.

Președintele Klaus Iohannis consideră că, până în prezent, România a gestionat bine pandemia de COVID-19 și nu își dorește ca țara noastră să ia măsuri drastice, așa cum se întâmplă în alte state europene.

Klaus Iohannis: De fiecare dată spun și autorităților și românilor să combată eficient extinderea acestei epidemii. Noi, fiecare, cu mască, distanță, igienă; autorităţile, cu măsurile care au fost impuse, iar sistemul sanitar, cu ce am discutat, cu extinderea capacităților, de exemplu, la terapie intensivă, lucru care se realizează. Nu ne dorim un așa-numit lockdown. Deocamdată, situația nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown.
 
Reporter: Şeful statului a mai susținut că experții în domeniu nu au luat în calcul restricționarea circulației pe timp de noapte în localitățile unde rata de infectare este mare. Totodată, președintele României este de părere că nu circulația pe timp de noapte amplifică pandemia, ci petrecerile organizate noaptea, însă acestea au fost deja interzise.
 
(PH)

Etichete Klaus Iohannispandemie(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live