Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Tatal nostru * Imnul national Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

11 Februarie 2021
Vizualizari: 154
Comentează add

reşedintele Klaus Iohannis a anunţat că peste două milioane de elevi au reînceput fizic şcoala, de luni, 8 februarie, ceea ce reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România.

Klaus Iohannis: Restricţiile sanitare trebuie respectate în continuare

oana-bala

     Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că situaţia după redeschiderea şcolilor este bună, dar avertizează că trebuie respectate în continuare restricţiile sanitare.

Declaraţia şefului statului vine după ce a discutat astăzi cu ministrul educaţiei, în contextul în care la doar câteva zile de la reluarea cursurilor cu prezenţă fizică au fost raportate zeci de cazuri de infectare cu coronavirus în rândul elevilor şi profesorilor. Oana Bâlă vine în direct cu o sinteză a mesajului preşedintelui. Bună seara, Oana, te ascultăm!

Reporter: Oana Bâlă - Bună seara! Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că peste două milioane de elevi au reînceput fizic şcoala, de luni, 8 februarie, ceea ce reprezintă peste 70% din totalul elevilor din România, ceilalţi continuându-şi studiile în format online. Şeful statului a avertizat însă că pandemia nu s-a terminat, chiar dacă ne află într-o fază de platou.
 
A atras atenţia că restricţiile trebuie respectate în continuare şi i-a îndemnat pe români să se vaccineze atunci când le va veni rândul.
 
În cadrul discuţiei pe care a avut-o astăzi cu ministrul educaţiei, preşedintele României a vorbit şi despre finanţarea învăţământului din fondurile de care ţara noastră va beneficia prin Mecanismul European de Redresare şi Rezilienţă.
 
În acest context a subliniat că există multe şcoli cu probleme din cauza faptului că sistemul de educaţie nu a fost suficient finanţat şi a precizat că banii europeni pot fi invesiţi în digitalizare, modernizarea unităţilor de învăţământ, dar şi în introducerea concepului de "şcoli verzi".
 
(PH)

LIVE VIDEO: Declarație a președintelui Klaus Iohannis


Etichete Klaus Iohannisrestrictii sanitarecovid-19scoliRomânia EducatăMecanismul European de Redresare şi Rezilienţă(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live