Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

17 Mai 2015
Vizualizari: 920
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că se gândeşte foarte serios să atace la Curtea Constituţională modificările făcute de Parlament la Codul de procedură penală.

Klaus Iohannis poate ataca la CCR modificările codului de procedură penală

radiojurnal

Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi, într-un interviu acordat televiziunii publice germane ARD, că se gândeşte foarte serios să atace la Curtea Constituţionala modificările făcute de Parlament, în ultima perioadă, la Codul Penal şi cel de Procedura Penală.

După cum informează Rador, şeful statului a mai afirmat că lupta împotriva corupţiei trebuie dusă cu toată energia, pentru că acest fenomen se dovedeşte a fi o frână în calea dezvoltării României pe toate planurile.

În ce priveşte aderarea ţării la Schengen, preşedintele Klaus Iohannis este de părere că România este un generator de securitate pentru regiune, iar intrarea în spaţiul de liberă circulaţie ar fi un câştig pentru partenerii europeni.

Şeful statului subliniază că după discuţiile pe acestă temă cu politicieni europeni de vază (între care şi cancelarul german Angela Merkel) este îndreptăţit să creadă că lucrurile vor avansa în direcţia bună. 


Etichete Preşedintele Klaus Iohannisteleviziunea publică germană ARDmodificările la codul de procedură penalăsuspiciuni rezonabileindicii temeiniceCCRParlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live