Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Marţi, 07 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

28 Octombrie 2020
Vizualizari: 448
Comentează add

Klaus Iohannis: Plan de creştere a capacităţii la terapie intensivă

oana-bala

  Klaus Iohannis. Foto: presidency.ro

În spitalele din țară sunt acum peste 3.000 de paturi de terapie intensivă pentru toți pacienții, circa 2.250 de ventilatoare mecanice și peste 2.750 de monitoare, a anunțat marţi președintele Klaus Iohannis.

Potrivit șefului statului, există de asemenea cinci unități de terapie intensivă mobilă, două spitale modulare și un modul ATI, cu un total de 169 de paturi. Oana Bâlă a urmărit declarațiile șefului statului după o ședință cu ministrul sănătății și specialiștii din domeniul de medical.

Reporter: Președintele Klaus Iohannis a avertizat că situația epidemiologică se agravează și că urmează o perioadă dificilă, însă există un plan de creştere a capacităţii de terapie intensivă în mai multe orașe din țară.
 
Klaus Iohannis: Planul strategic pentru următoarea perioadă prevede etape clare de implementare și urmărește deschiderea unor noi capacități de terapie intensivă distribuite la nivel național, precum cele de la Oradea, Constanța, Craiova, în locații nou construite cu destinații de terapie intensivă sau care se vor transforma în secții de terapie intensivă. Am solicitat date despre București, și aici vom avea în șapte spitale o extensie a capacității de terapie intensivă și pot să vă spun că în următoarele maximum zece zile vom avea suplimentar față de ce există acum 123 de paturi de terapie intensivă.
 
Reporter: Pe de altă parte, președintele României a atras atenția că pentru a stopa răspândirea virusului este nevoie de implicarea tuturor cetățenilor, pentru că oricâte măsuri ar lua autoritățile, acestea nu vor fi suficiente dacă nu se respectă regulile de distanțare socială.
 
(PH)

Etichete Klaus Iohannisplanterapie intensiva(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live