Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINAL - continuare Luni, 27 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

12 Iunie 2018
Vizualizari: 757
Comentează add

Klaus Iohannis spune că nu a luat încă o decizie cu privire la revocarea şefei DNA, după publicarea deciziei şi motivării Curţii Constituţionale în acest sens.

Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie privind revocarea şefei DNA

oana-bala

Foto: Arhiva/ presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis spune că nu a luat încă o decizie cu privire la revocarea şefei DNA, după publicarea deciziei şi motivării Curţii Constituţionale în acest sens.

El a făcut declaraţii la finalul întâlnirii pe care a avut-o azi cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, aflaţi la Bucureşti pentru discuţii legate de modificările la legile justiţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că discuţia cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia a fost foarte bună şi s-a axat pe modificările aduse legilor justiţiei.

Şeful statului a spus că aşteaptă în scurt timp din partea acestora o opinie preliminară, după care va fi conturată o opinie consolidată pe care Parlamentul ar trebui să o ia în considerare pentru armonizarea legislaţiei.

Au fost discutate mai mult principii şi nu textul legilor, a declarat preşedintele României, şi a menţionat că le-a explicat reprezentanţilor Comisiei cum a ajuns să facă sesizarea, pentru că a remarcat o lipsă totală de transparenţă, dar şi faptul că anumite prevederi duc la blocaje în justiţie.

Pe de altă parte, şeful statului a spus că a citit motivarea Curţii Constituţionale în cazul revocării procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi, dar a adăugat că nu a terminat evaluarea şi a susţinut că documentul aduce la suprafaţă mai multe întrebări decât clarificări.

În opinia sa, este nevoie de o dezbatere publică amplă care s-ar putea finaliza cu un referendum.

El a mai afirmat că va lua o decizie într-un timp rezonabil.


Etichete Klaus Iohannisdecizie CCRrevocarea sefei DNA

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live