Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România Luni, 08 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

3 Iunie 2021
Vizualizari: 391
Comentează add

#ZiuaMondialaaBicicletei - Președintele a precizat că, deși orașele prezentului au fost construite pentru automobile, ele trebuie redate cetățenilor prin efortul autorităților.

Klaus Iohannis, nemulțumit de situația pistelor de bicicletă

oana-bala

FOTO:https://www.facebook.com/roabadecultura/

Președintele Klaus Iohannis, ministrul mediului, Tánczos Barna, și primarul general al capitalei, Nicușor Dan, s-au deplasat astăzi pe bicicletă până în parcul Regele Mihai, fost Herăstrău, din București, unde au participat la o dezbatere pe tema transportului sustenabil.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Bicicletei care este marcată astăzi.

Mersul pe bicicletă este plăcut, sănătos și te scutește de ambuteiajele din trafic - a spus preşedintele Klaus Iohannis, care a venit la evenimentul din parc pe bicicletă și la fel a plecat spre Palatul Cotroceni.

Șeful statului a precizat că, deși orașele prezentului au fost construite pentru automobile, ele trebuie redate cetățenilor prin efortul autorităților.

Totodată, a explicat de ce oamenii nu folosesc mai des acest mijloc de transport.


Klaus Iohannis: Sunt prea multe intersecții unde stai mai mult la semafor decât mergi cu bicicleta, sunt prea puține piste pentru bicicliști și, de multe ori, împarți banda de mers cu automobiliști de obicei foarte nervoși și foarte deranjați de existența bicicliștilor și, de foarte multe ori, dai de piste care sunt făcute aparent pentru bicicliști, dar se merge foarte greu pe ele fiindcă cei care le au conceput, probabil, nu folosesc bicicleta. Iată câteva chestiuni care sunt ușor de remediat dacă chiar vrem să promovăm mersul pe bicicletă în orașele noastre.

Prezent la eveniment, primarul capitalei, Nicușor Dan, a recunoscut că îi este teamă să meargă cu bicicleta în București din cauza mașinilor din trafic.

El spune și că orașul este sufocat de mașini parcate în locuri nepotrivite.

(RS)


Etichete tanczos barnaziua mondiala a bicicleteiklaus iohannisnicusor danparcul Regele Mihaibiciclete(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live