Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA 10 Marţi, 22 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 Mai 2018
Vizualizari: 422
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut clarificarea intenţiilor guvernului în privinţa Pilonului II de pensii.

Klaus Iohannis: Îi somez pe guvernanţi să-şi revină

radiojurnal

Klaus Iohannis, Foto: Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a somat coaliţia de guvernare să clarifice intenţiile pe care le are în privinţa Pilonului II de pensii.

Şeful statului s-a declarat îngrijorat în legatură cu această situaţie şi a precizat că există riscul ca oamenii să-şi piardă încrederea în capacitatea statului de a proiecta şi gestiona sistemul de pensii.

Klaus Iohannis: A apărut aşa, un fel de ping-pong de declaraţii: ba se desfiinţează, ba nu se desfiinţează, ba se naţionalizează, ba nu se naţionalizează, ba se suspendă, ba nu se suspendă. Este foarte, foarte îngrijorător. Această abordare, de fapt, este deja la limita unei guvernări diletante foarte toxice. Şi îi somez pe guvernanţi să-şi revină, să clarifice, odată pentru totdeauna, care este intenţia lor legată de Pilonul II, fiindcă aici nu este vorba de nişte bani care sunt ai statului sau bani publici, sunt bani privaţi, sunt banii oamenilor care contribuie la Pilonul II. Şi nu poţi să te joci cu aşa ceva.


Realizator: Vă reamintim că, astăzi, premierul Viorica Dăncilă a afirmat că exclude posibilitatea desfiinţării Pilonului II de pensii.

Şefa guvernului a precizat că a fost vorba doar de o propunere a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză pe care executivul nu o agreează şi că urmează să se facă o analiză în această privinţă.


Etichete Preşedintele Klaus Iohannis a cerut clarificarea intenţiilor guvernului în privinţa Pilonului II de pensii

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live