Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Oana Bâlă

11 Noiembrie 2020
Vizualizari: 113
Comentează add

Preşedintele Klaus Iohannis a apărat ieri noile restricții impuse de guvern pentru limitarea epidemiei, inclusiv pe cea de suspendare a activității piețelor din interior.

Klaus Iohannis despre suspendarea activității piețelor #pandemie

oana-bala

Klaus Iohannis. Foto: Presidency.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a apărat ieri noile restricții impuse de guvern pentru limitarea epidemiei, inclusiv pe cea de suspendare a activității piețelor din interior despre care a spus că ar fi o măsură corectă.

Restricțiile severe reprezintă singura modalitate de a ține sub control pandemia până la găsirea unei vaccin - a mai spus șeful statului într-o conferință de presă care a urmat ședinței pe care a avut-o cu responsabili guvernamentali și din domeniul sanitar.

Președintele Klaus Iohannis a susținut că restricțiile sanitare care au intrat în vigoare la începutul săptămânii au un singur scop și anume protejarea populației și reducerea presiunii uriașe care apasă pe sistemul sanitar.

Şeful statului a subliniat că până când nu va exista un vaccin eficient sunt necesare măsuri restrictive severe pentru a plafona curba infectărilor.

Președintele României a făcut referire și la închiderea piețelor din spațiile acoperite, precizând că reprezintă o măsură corectă luată de guvern:


Klaus Iohannis: Chestiunea pieţelor este una care a dus la destul de multe dezbateri și în spațiul public. Eu cred că măsura luată de guvern este una justă, fiindcă, sper că toată lumea a înțeles, nu se închid toate pieţele, se închid doar pieţele care funcționează în spații închise unde nu pot fi garantate măsurile de protecție a vânzătorilor și a cumpărătorilor. Deci, piețele în aer liber vor funcționa în continuare. Această măsură nu este una nelimitată, este doar pentru câteva săptămâni. Însă faptul că guvernul hotărăște ceva și majoritatea pesedista din parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste hotărăște inversul este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen.


Reporter: Preşedintele a mai spus că România are pregătită strategia pentru imunizarea populației împotriva noului coronavirus. El a precizat că au fost analizate deja posibilitățile de stocare și distribuție pentru diferite tipuri de vaccin și au fost stabilite instituțiile responsabile.

(RS)


Etichete klaus iohannispieteepidemie(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live