Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Vineri, 20 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

14 Iunie 2021
Vizualizari: 435
Comentează add

Situaţia de securitate în zona Mării Negre rămâne o preocupare.

Klaus Iohannis: declarație la summitul NATO

radiojurnal

  Preşedintele Klaus Iohannis Foto: presidency.ro

Situaţia de securitate în zona Mării Negre rămâne o preocupare, iar masarea recentă a trupelor şi a tehnicii militare ruseşti la graniţa cu Ucraina şi în Crimeea, ocupată ilegal, reprezintă încă o dovadă clară în acest sens, a spus astăzi la Summitul NATO preşedintele Klaus Iohannis.

Este important ca aliaţii să crească sprijinul şi asistenţa pentru partenerii din vecinătatea estică, le-a mai spus preşedintele României şefilor de stat şi de guvern din ţările membre ale Alianţei, care au inclus în declaraţia finală a summitului referirile la sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, a Georgiei şi a Republicii Moldova, precum şi susţinerea NATO pentru reformele democratice din Republica Moldova. În context, preşedintele Iohannis a vorbit şi despre scutul antirachetă NATO, găzduit şi de România, reiterând că acesta are caracter exclusiv defensiv.


Klaus Iohannis: Acest scut este, de multe ori, adus în discuţie de Rusia, însă cred că este binevenită şi această discuţie pentru a reitera că acest scut este unul pur defensiv. Inclusiv partea de la noi, de la Deveselu, are numai rol defensiv. Noi nu intenţionăm să atacăm pe nimeni cu acest scut, însă suntem foarte hotărâţi să apărăm statele noastre, şi de aceea am acceptat, la vremea respectivă, instalarea unei componente a acestui scut şi în România.


Etichete natoklaus iohannissummit

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live