Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ Sâmbătă, 04 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

24 Februarie 2020
Vizualizari: 410
Comentează add

Klaus Iohannis: Au scăzut şansele pentru alegeri anticipate

-

 Preşedintele Kalus Iohannis.                 Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat în cadrul unei declaraţii de presă că au scăzut şansele pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Preşedintele a mai declarat că nu va desemna un premier din partea PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai anunţat că a convocat pentru miercuri Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, pentru a se discuta situaţia generată de răspândirea noului coronavirus.

Şeful Statului a făcut un apel la calm şi a recomandat populaţiei să se informeze corect, să respecte normele de igienă şi sfaturile medicilor.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (24 februarie, ora 19:01) - Realizator: Preşedintele Klaus Iohannis nu comentează decizia CCR şi spune că va aştepta motivarea acesteia. Într-o declaraţie făcută la Palatul Cotroceni şeful statului a susţinut că PSD este de vină pentru noua criză provocată prin sesizarea Curţii. Oana Bâlă este acum în direct cu detalii. Bună seara, Oana!
Reporter: Bună seara! Președintele Klaus Iohannis nu a comentat decizia de astăzi a Curții Constituționale și așteaptă motivarea acesteia pentru a lua o decizie. Şeful statului a criticat din nou acțiunile social-democraților și a spus că acestea reprezintă o sfidare la adresa cetățenilor, cu atât mai mult acum când România are nevoie de acțiune politică responsabilă și nu de politicieni care să o ducă mai adânc în criză și într-o situație de instabilitate. Președintele României a mai afirmat că nu va desemna un premier din partea unei alianțe coagulate în jurul PSD, pentru că ar intra în coliziune directă cu opțiunea românilor.
Klaus Iohannis: Cea mai legitimă soluție este revenirea cât mai repede la votul cetățenilor și crearea unei noi majorități parlamentare care să poată susține un guvern stabil. Nu putem continua așa cu situații de blocaj perpetue, cu guverne demise trimestrial. Vedem însă că PSD-ului îi este frică să se întoarcă la popor și deși timp de trei ani de zile a eșuat în a guverna, acum vrea să îi împiedice să își facă treaba pe cei care au dovedit că vor și știu ce trebuie făcut în România.
Reporter: Întoarcerea la electorat este soluția corectă pentru situația politică în care se află România, a mai spus președintele Klaus Iohannis, însă este de părere că șansele pentru organizarea alegerilor anticipate au scăzut sub 50%.
Realizator: Mulțumim! Oana Bâlă a fost în direct de la Palatul Cotroceni.
 


Etichete Klaus Iohannispresedintepremierparlament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live